Luentoa, kurssia ja kokousta alkuvuoden virikkeeksi

Alkuvuosi on hujahtanut vauhdilla ja kalenteria katsoessa lähinnä hämmästyttää mihin on mennyt kohta pari kuukautta kuluvaa vuotta… Johonkin töiden, jäähallin ja pentulaatikon välimaastoon? Pennut ovat nyt muuttaneet jo omiin ihaniin koteihinsa, tosin Buu ja Godis täällä vielä touhuavat joukkomme jatkona. Buu saattaa jäädä kotiimme, tämä nuori blue&tan värinen herra näyttää sen verran lupaavalta. Ja mikä parasta – Buu on sulattanut jopa mieheni sydämen, mikä ei yleensä terriereiltä kovin helposti onnistu… Godikselle puolestaan etsitään sijoituskotia jostain lähiseudulta, mielellään sellaista jossa ollaan näyttelyiden lisäksi kiinnostuneista myös muusta harrastamisesta tai liikunnasta – Godiksella on nimittäin kivitalon kokoinen itseluottamus sekä energiaa vaikka muille jakaa, joten se tarvitsee ehdottomasti aktiivisen ja jämäkän kodin. Sohvaperunaksi siitä ei ole. Mutta hiljaa hyvä tulee, uskon että sopiva koti tulee eteen ajan kanssa, kiirettä asialla ei ole (paitsi ehkä mieheni mielestä, mutta sitä ei lasketa).

Muuten alkuvuonna on meillä eletty koirarintamalla hiljaiseloa, nautiskeltu sopivista pakkaskeleistä ja keskitytty poikien lätkäkauteen, joka  pyörii täydellä vauhdilla viikosta ja viikonlopusta toiseen. Meidän perheessä harvemmin on hiljaista hetkeä – joku on koko ajan menossa johonkin suuntaan… tosin tylsistyttäisiin koko sakki alta aikayksikön, jos mitään tekemistä ei olisi!

Aussikerhon vuosikokouksessa oli kiva käydä kuuntelemassa Jangerin Ninan hyvää luentoa aussin rakenteesta ja rotutyypistä, ja vaikka asiat ovat tuttuja, niin aina luennoista saa uusia ajatuksia ja ideoita. Harmi, että osallistujajoukko luennolla oli pieni, uskon että tieto olisi ollut ihan tarpeellista useammallekin kasvattajalle/harrastajalle. Samaan syssyyn huomasin löytäväni itseni jälleen myös kerhon hallituksesta, tosin varajäsenenä. Kiva kuitenkin pitkästä aikaa olla aktiivisemmin mukana myös kerhon toiminnassa.

Turun näyttelyssä kävin ottamassa tammikuussa hieman tuntumaa tulevaan näyttelykauteen ja ihan kivasti meni: Millan ja Saijan Cheri (Surely Lightn Strikes Twice) oli PN3 + vara-cacib ja handlasin myös Saijan Vilin (Jaskarin Light A Fire) VSP:ksi. Tiukempi startti kehiin tapahtuu vasta loppukeväällä, sitä ennen suunnitelmissa on mm. osallistua Gerard O´Shean handlerikurssille sekä pitää erinäinen määrä ”trimmaussulkeisia” karvakuonojen kanssa, jotta saadaan turkit kuntoon ennen näyttelykautta. Jotain jännitystä näyttelyrintamallakin toki on tiedossa, sillä Fredde lähtee loppuviikosta Saijan luo Ruotsiin kisaamaan muutamaan näyttelyyn, katsotaan miten ukon (ja Saijan hermojen) käy 🙂  Lopputalven aikana koirarintamalla meillä ei varmaan ihmeitä tapahdu – nautitaan koirien kanssa touhuilusta, seurataan Buun ja Godiksen kasvua sekä aletaan täyttämään näyttelykalenteria… Jotain jalostussuunnitelmiakin pyörii mielessä loppuvuodeksi, mutta niistä lisää myöhemmin kun suunnitelmat selkiytyvät!

buu-ja-godis
Kaverukset Godis ja Buu – harvinaista kyllä, hiljaa paikoillaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑