Esittely/Introduction

Tervetuloa seuraamaan sivulleni Surely-kennelin kuulumisia. Hurahdin koiraharrastukseen vuonna 1986, jolloin sain ensimmäisen oman australianterrierini Gallery´s Golden Katzyn. Siitä lähtien kodissani on aina ollut vähintään yksi aussi ja harrastukset ovat olleet hyvinkin koiramaisia jo kolmekymmentä vuotta. Käyn koirieni kanssa näyttelyissä ja kasvatan ausseja pienimuotoisesti kotikennelissä. Vuosien varrella olen ollut mukana useampaan otteseen myös yhdistystoiminnassa, muun muassa Australianterrierikerhon jäsenlehden päätoimittajana sekä hallituksen ja jalostustoimikunnan jäsenenä. Muutaman vuoden tauon jälkeen olen jälleen kerhon hallituksessa, tällä kertaa varajäsenenä.

Asumme Pukkilassa, pienessä uusimaalaisessa kunnassa lähellä Mäntsälää. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kaksi poikaamme sekä neljä koiraa. Olen siinä mielessä ”outo” kasvattaja, että minulla on kotona kolme aussiurosta sekä perheen maskottina toimiva leikattu amerikancockerspanielinarttu. Laumamme perässä kotkottaa maatiaiskanojen (iittiläinen kanta) tomera joukko. Lisäksi minulla on muutama yhteisomistuskoira äitini kanssa sekä pari sijoituskoiraa, jotka asuvat omissa perheissään, mutta joiden kanssa voin kisailla näyttelyissä tai käyttää jalostukseen, mikäli jalostuskriteerini täyttyvät. Yritän pitää koiramäärän kotonani mahdollisimman pienenä, jotta aikaa ja voimia riittää niiden kanssa touhuamiseen töiden ja muun elämän ohessa. Molemmat poikamme harrastavat aktiivisesti jääkiekkoa, joten äidin koiraharrastus ei ole suinkaan ainoa asia, mikä tahdittaa huushollimme arkea.

Arvostan aussissa tervettä rakennetta, rodunomaisia yksityiskohtia sekä vetäviä liikkeitä. Näitä ominaisuuksia yritän myös kasvattajana tavoitella hyvän luonteen ja terveyden lisäksi.  Jalostukseen käytän vain tutkitusti terveitä sekä hyvän luonteen omaavia koiria. Pyrin ohjaamaan ja opastamaan pennunostajia siten, että he saavat hyvän startin uuden perheenjäsenensä kanssa. Trimmaan jonkin verran kasvattejani, mutta ajanpuutteen takia opastan trimmauksen saloja mielelläni perussiistimisen osalta myös pennunostajille.

Aussi on reipas, pieni terrieri, jolla on suuri sydän. Se sopii kaveriksi niin maalle kuin kaupunkiin, mutta tarvitsee jämäkän peruskasvatuksen sekä sopivasti toimintaa pennusta lähtien. Mikäli haluat kuulla lisää tästä hurmaavasta rodusta, ota yhteyttä puhelimitse tai nykäise hihasta näyttelyissä – kerron mielelläni lisää!

SONY DSC     Terveisin Satu & Surely aussit

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑